Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Veddige simhall är i behov av en renovering. Det finns bland annat en spricka i bassängbotten
Veddige simhall är i behov av en renovering. Det finns bland annat en spricka i bassängbotten

Kultur- och fritidsnämnden vill inte avveckla Veddige simhall

Men kostnader för renovering måste utredas.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "Veddige simhall används flitigt"

I ett par insändare har åsikter om Veddige simhall berörts. Jag bemöter här de delar som gäller bad- och simverksamheten från kultur- och fritidsnämndens perspektiv. I en rapport har förvaltningen presenterat ett antal förslag. Ett av dessa var att avveckla verksamheten i Veddige. Förslaget uppkom i samband med en utredning av extern drift vilket nämnden fattade beslut om att gå vidare med.

Kultur- och fritidsnämnden fattade dock beslut om att verksamheten i Veddige fortsatt ska ingå i konkurrensutsättningen som utförs som en tjänstekoncession på 7 år. Det innebär kort att ett företag kan betala en summa för att driva anläggningarna, det finns dock en ”lägsta avgift” får man inte in något anbud över den summan fortsätter man med egen drift.

Men vi vet också att Veddige simhall är i behov av en renovering. Det finns bland annat en spricka i bassängbotten och den nu ca 60-åriga konstruktionen behöver undersökas mer detaljerat. Vi har därför gett förvaltningen i uppdrag att utreda kostnader för renovering och fortsatt drift. Uppdraget är även breddat till att utreda andra möjliga användningsområden för fastigheten med utgångspunkt och behov av lokaler/anläggningar som kan finnas i det lokala och kommunala perspektivet. Förvaltningen uppdras att tänka brett kring nya användningsområden utifrån ett framtidsperspektiv för en växande kommun.

Oavsett om vi kommer ha extern drift eller inte måste vi ha svar på vad det kommer kosta att renovera Veddige simhall. Utredningen ska vara klar innan årets slut.

Kommunövergripande försöker vi naturligtvis måna om god kommunal service och ett av kultur- och fritidsnämndens mål är att skapa aktiviteter för och med människor i hela kommunen.

Lena Språng (C)

ordförande kultur- och fritidsnämnden