Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Skoltrött. Det är väldigt många som blir eller blivit skoltrötta när de ska börja gymnasiet Bild: JESSICA GOW / TT

Korta ner skoldagarna

Man hinner inte göra något efter skolan.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Jag tycker att man borde ha kortare sommarlov och mycket kortare skoldagar. Jag tycker det för att skoldagarna är för långa så när väl skolan är slut så är klockan 15:30 så man hinner inte gör något efter skolan. Man borde korta ner sommarlovet med två veckor och så går man 3 timmar mindre i skolan per dag på det sättet så kan man fokusera bättre eftersom man inte går så länge i skolan. Om man fokuserar bättre så lär man sig mer saker och lättare. Många vill kanske ha mer sommarlov men jag tror att du inte vill ha längre skoldagar.

Det är väldigt många som blir eller blivit skoltrötta när de ska börja gymnasiet så då hoppar dom av gymnasiet men om man inte går så länge i skolan så kanske man vill och orkar gå gymnasiet och få de jobb de har drömt om.Om man har längre lov så får man längre skoldagar men om vi kortar ner sommarlovet så kan vi ha kortare skoldagar och då hinner man göra mer efter skolan t.ex vara med kompisar, hålla på med sin hobby eller bara vara med familjen och djuren om man har några. Jag tycker att politikerna borde diskutera vidare denna frågan så att den sen kanske kan bli verklighet.

Som sist så vill jag nämna att 95% av alla elever jag har frågat tycker att man ska ha kortare skoldagar för man inte hinner göra något efter skolan. Det är ju inte bara eleverna som vinner på det här utan även dom som jobbar på skolan lärarna behöver inte jobba lika länge så de kan också vara hemma med familjen.

Trött elev på Söderskolan