Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Är det kanske inte bättre att ge var anställd som inte vill gå på utfodringen gällande pengar rätt in på dess konto? Bild: FREDRIK SANDBERG / TT

Kommunens julbord får sillen att åka upp i strupen

Varför läggs trivselpengen på detta?

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Jag har funderat så många gånger på varför Varbergs Kommun väljer att lägga anställdas trivselpeng på ett fabriksliknande julbord. Är det för att gynna näringsidkare? Är det för att tacka anställda?

Vi hör om sparkrav, att kommunen räknar fel, arbetare som mår dåligt på jobbet. Ska vi då under detta julbord behöva sitta att höra på chefer som slår sig för bröstet om hur duktiga de är så kommer garanterat en kollektiv kräksjuka att bryta ut.

Därmed undanber jag mig mitt julbord och hoppas pengarna går till blödande verksamheter. Sen i dessa tider kan man tänka en vända på hur humanitärt detta är mot djur och klimat. Var finns valmöjlighet och möjlighet till medbestämmande?

Är det kanske inte bättre att ge var anställd som inte vill gå på utfodringen gällande pengar rätt in på dess konto? Det tror jag vore lämpligt och uppskattat av många då det till syvende och sist är den anställdes pengar det handlar om.

Slutligen ska de flesta av oss upp och knega dagen därpå så vi lär inte kunna känna av den glöggfryntlighet som sprider sig i Karl-Bertil Jonsson varma hem kring jul.

Ge anställda alternativ 2019