Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kommunens bilpool ska gå med ett nollresultat, men för 2020 går den back, skriver Tobias Carlsson (L). Bild: Janerik Henriksson/TT
Kommunens bilpool ska gå med ett nollresultat, men för 2020 går den back, skriver Tobias Carlsson (L). Bild: Janerik Henriksson/TT

Kommunens bilpool är till för alla medarbetare

Att minus blir plus i den marxistiska analysen förvånar ingen.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ”Låt alla invånare använda kommunens bilpool

Att sprida felaktigheter utifrån planekonomisk matematik och marxistisk analys är vad vi är vana vid att se från Ingemar Ericsson och 24:7. Felaktigheterna behöver redas ut. Självklart är bilpoolen till för samtliga medarbetare. Regelverket kring bilpoolen reglerar inte skjutsning av omsorgstagare. Men det kan finnas regel och lagar inom olika verksamheter som avgör om det är önskvärt och tillåtet att låta omsorgstagare åka med.

Det inte möjligt att låta kommuninvånare nyttja den kommunala bilpoolen, det är inte förenligt med kommunallagen och inget servicenämnden kan påverka. Däremot finns det fyra elbilar i den så kallade solbilspoolen vid Hamnpaviljongen, dessa fyra bilar ägs inte av kommunen utan av en extern leverantör. På vardagarna ingår de i kommunens bilpool, och inom kort kommer dessa bilar att på kvällar och helger kunna bokas och nyttjas av privatpersoner.

Att minus blir plus i den marxistiska analysen förvånar ingen men det blir inte mer rätt för det. Nej, kommunen har inte tjänat en halv miljon, bilpoolen ska gå med ett nollresultat, men för 2020 går kommunens bilpool back. Serviceförvaltningen har gjort flertal åtgärder för att minska kostnaderna för kommunen och har hittat andra sätt att nyttja bilarna på, så att de används eftersom kostnaderna redan finns. T ex nyttjas flera av bilarna nu till vaccinationerna mot covid-19.

Det är helt rätt att de flesta anställda inom kommunen inte kan jobba hemifrån, men fortfarande tror vi att det kommer ta en bra tid framöver innan resandet är åter på samma nivå som 2019 men det återstår att se. Ökar efterfrågan och underlag finns kommer serviceförvaltningen att utöka bilpoolen igen.

Tobias Carlsson (L)

ordförande Servicenämnden Varberg