Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Kommunal kommers

En viss snikenhet kan anas.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Vi har just klarat av ett politiskt val för landets styrelse på olika nivåer- stat, län och kommuner. Och när det nu gäller politiker så är det naturligtvis deras egenskaper som granskas. Vi söker våra förebilder. Mänskliga egenskaper granskas på de personer som skall leda oss och värna oss i vår tillvaro. Självfallet är klokhet rent allmänt en egenskap vi söker. Och så omtanke.

Och nu undrar jag först hur det då står till med oss medborgare själva. Vilka goda egenskaper bär vi på? Hur förhåller vi oss till varandra här i Falkenberg och Varberg. Hur ser våra idéer ut? Snälla och generösa förstås. Men ändå kanske inte alltid?

Och så är det väl då också med det kommunala ledarskapet. Det är kanske inte så mycket att undra över att en kommun kan verka lite sniken och visa dåliga egenskaper i sin förvaltning. Kanske har den rent av belönat den smarte tjänsteman som fört fram någon märklig idé. Och så kan det då också visa sig att kommunen i sin service ändå står för en viss snikenhet visavi sina medborgare.

Till exempel: Att säga upp ett hyrt garageutrymme (bil) innebär två ytterligare månaders avgifter här i Falkenberg. Vem har då hittat på detta? Ekonomiskt kommunsnille? Hyresgästen skall ju ändå försvinna – dock inte helt och alltid.

Sture Hermansson