Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kommer hotellet bli lika mycket fotograferat som fästningen?

Det en typisk vy för Varberg.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Till Varbergs politiker: Bilderna på fästningen tog jag i lördags, den ena från Subbe och den andra från Strandpromenaden. Jag tycker att dessa vyer är så vackra och så typiska för Varberg. Men jag blev fundersam; kommer hotellet eller någon annan byggnad i Västerport att synas på en liknande bild i framtiden?

Jag ställer frågan till er politiker. Jag förutsätter att ni vet svaret. Om ni inte har svaret så måste ni ta reda på det innan ni nu ska fatta ett mycket viktigt beslut om Västerport.

Om svaret är ja så tycker jag att ni ska betrakta dessa bilder och alla andra tusentals bilder där Varbergs Fästning spelar huvudrollen och fundera på ert beslut. Framtidens dom kommer att bli hård.

Dessutom: allt tyder på att detta område kommer att bli ytterligare ett för folk med tjocka plånböcker där det som en del kallar marknaden kommer att få fritt spelrum. När ni politiker nu har chansen att skapa något alldeles nytt så gör det så att det blir ett område där alla kan bo och som är tillgängligt för alla. Jag är övertygad om att många är besvikna på alla bostadsrättsföreningar med höga staket, låsta grindar och skyltar med texten ”Privat område”, typ Lorensberg.

Jag förväntar mig svar på min fråga och eftertänksamma beslut.

Mats Peterson