Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Christofer Bergenblock (C). Bild: Annika Karlbom
Christofer Bergenblock (C). Bild: Annika Karlbom

Kom SD bara till omslaget på årsredovisningen?

Två timmars debatt utan att SD uttryckte någon åsikt.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "Varför ger Varbergs kommun islam en särställning?"

Sverigedemokraterna har ju av naturliga skäl hamnat helt i skymundan under coronakrisen, men försöker förstås med alla till buds stående medel flytta tillbaka fokus till sina favoritämnen. Det har väl milt sagt gått rätt dåligt, men nu har de äntligen hittat ett symbolpolitiskt halmstrå att greppa efter; Varbergs kommuns årsredovisning för 2019!

Denna 84 sidor långa årsredovisning debatterades ingående under två timmar och tio minuter på kommunfullmäktige den 21 april. Inläggen var många och ibland långa, men ifrån Sverigedemokraternas åtta ledamöter uttrycktes ingen åsikt överhuvud taget. Tyckte SD att äldreomsorgen fungerade bra 2019? Ingen vet. Var man nöjd med skolan? Ingen vet. Hur såg man på barnomsorgen? Ingen vet. Skötseln av gator och parker? Ingen vet. Utbudet inom kultur och fritid? Ingen vet. Under hela debatten hördes det helt enkelt inte ett knyst ifrån SD:s ledamöter!

Först nu när årsredovisningen har kommit i tryck lyckas SD formulera en åsikt om den. Har de då äntligen kommit fram till vad de tycker om innehållet? Nejdå, det är omslaget man har synpunkter på! Framsidan på årsredovisningen pryds av tre personer stående framför kallbadhuset. Mer varbergskt än så kan det ju knappast bli, men eftersom en av de tre bär hijab får det förstås SD att se rött. Eller brunt.

Sverigedemokraterna har alltså efter träget letande lyckats hitta sitt symbolpolitiska halmstrå på omslaget till kommunens årsredovisning. Innehållet har SD fortfarande inte uttryckt någon åsikt om, men symptomatiskt nog kanske man helt enkelt inte kom längre än till omslaget.

Christofer Bergenblock (C)

kommunalråd i Varberg