Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Kollektivtrafiken kräver offensiva satsningar

Vi i S ville satsa mer pengar på Hallandstrafiken.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Satsning. 11 miljoner extra vill vi socialdemokrater ge till kollektivtrafiken i Halland. . Bild: Agnes Kågström

Apropå

artikeln "Slaget om trafiksatsningarna – Västkustbanan högst i kurs"

Hallandstrafiken behöver mer pengar för att kunna bygga ut kollektivtrafiken i den takt som behövs. Vi socialdemokrater har under året velat skjuta till mer pengar och hade i vår S budget 11 miljoner mer till Hallandstrafiken, men vi har blivit nedröstade.

Hallands Nyheter skrev i förra veckan en artikel om de satsningar Hallandstrafiken planerar de kommande åren. Hur mycket som kan genomföras och när beror på hur politiken prioriterar. I dag styrs Region Halland och Hallandstrafiken av M, KD, C och L.

11 miljoner extra vill vi socialdemokrater ge till kollektivtrafiken i Halland. Då hade Hallandstrafiken kunnat fortsätta att utveckla kollektivtrafiken med fler bussar till och från Ullared, fler avgångar med tåget mellan Varberg och Göteborg, med stopp i Åsa och förbättringar för buss 10 i Falkenberg. Tyvärr röstades vårt budgetförslag ned. Satsningarna blir mindre och hallänningarna får vänta.

Genom att satsa på kollektivtrafiken satsar man på samhällets alla grupper, fler ges möjlighet att pendla för jobb, studier och en meningsfull fritid. Investeringar krävs också för att nå Sveriges klimatmål och för att säkerställa Hallands fortsätta utveckling. Vi ska vara en av Sveriges mest konkurrenskraftiga och attraktiva regioner.

Halland växer eftersom fler människor väljer att flytta hit. För att bygga samman länet och möta framtiden krävs hållbara investeringar i kollektivtrafiken. Det är beklagligt att vår ambition inte delas av de partier som idag styr Region Halland.

Per Stané Persson (S)

vice ordförande Hallandstrafiken och regionråd

Therese Stoltz (S)

ledamot Region Hallands tillväxtutskott