Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bild: Michael Probst

Klimatsmart med vildsvin på menyn

Intressant diskussion i kommunfullmäktige.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Brödtext här...Lyssnade på kommunfullmäktigemötet 15september. Många intressanta diskussioner. Intressant fråga på ledamöternas frågestund från Erik Hellsborn (SD) till Servicenämndens Tobias Karlsson (L) ang vildsvinskött.

Hellsborn undrade om vildsvin serveras på våra kommunala bespisningar, eller om det är aktuellt att göra det. Hellsborn menade att det är både hållbart och klimatsmart.

Varpå Karlsson sa att det serveras redan och höll med om att det är både hållbart, klimatsmart och humant att servera vildsvinskött eftersom vildsvinen har det bra där går fritt. Ett skott så är de avlivade till skillnad från vanliga grisar som fraktas runt långa sträckor för att senare avlivas.

Kan man få kontrollerat, kvalitetssäkrat vildsvinskött är tanken att köpa in mer.

Marianne Johansson

socialdemokrat

Varberg