Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Hand händer vete vetekorn säd spannmål Bild: Lisa Thanner
Hand händer vete vetekorn säd spannmål Bild: Lisa Thanner

Klimatkris är inget att oroa sig för

Att vi står inför en stor klimatkris i närtid är ren propaganda, skriver en insändarskribent.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Luften består av ungefär fyra femtedelar kväve, en femtedel syre och en försumbar mängd andra gaser varav koldioxid (0.04%) är en av dem. För att bättre förstå hur liten andel koldioxiden utgör lägger vi upp en hög med 10000 (tiotusen) vetekorn på ett bord. Vi tar därefter fyra korn från högen. Dessa fyra korn motsvarar 0,04 % av högen vilket är lika med andelen koldioxid i luften. I mitten av 1800-talet, före industrialiseringen, innehöll luften 0,03% koldioxid. Sammanfattningsvis har högen sedan mitten på 1800-talet vuxit med ett vetekorn motsvarande (0,01%) koldioxid.

Under samma tidsperiod har jordens medeltemperatur stigit cirka en grad vilket är en naturlig variation.

Vår regering försöker via media och med hjälp av diverse domedagsprofeter få oss att tro att koldioxidhalten i luften ökat och ökar kraftigt samt att detta medför snabbt stigande temperaturer. Det påstås att skeendet i förlängningen medför mänsklighetens undergång. Med stöd av den påstådda koldioxidökningen har regeringen genom åren infört diverse miljöskatter.

Avslutningsvis: Sedan mitten av 1800-talet har jordens medeltemperatur ökat cirka en grad och mängden koldioxid med 0,01%. Informationen om att vi står inför en stor klimatkris i närtid är ren propaganda och inget att oroa sig för. Självfallet skall vi ändå leva klimatsmart!

Koldioxidtörstande gräsrot