Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Elisabeth Falkhaven (MP).
Elisabeth Falkhaven (MP).

Klimatet kan inte vänta

Missförstånd sprids i valrörelser.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

I valrörelser sprids missförstånd. Miljöpartiet påstås jobba för en särskild skatt på att storhandla, eller att alla människor ska köra lådcyklar. Det är som om en del inte har någon egen miljöpolitik att berätta om och därför måste hacka på oss som har. Vi har en politik som ger bra förutsättningar för alla att klara klimatutmaningen.

Vi vill bland annat:

· Införa ett avståndsbaserat reseavdrag som gynnar människor på landsbygd istället för dagens system som gynnar människor runt storstäderna som redan har tillgång till kollektivtrafik.

· Bygga ut järnväg, kollektivtrafik och cykelvägar i hela landet.

· Bygga bostäder i trä och andra miljöanpassade material, låg energiförbrukning och fossilfria energikällor.

· Att boenden och skolor i kommunen serverar kortresta måltider med mer vegetabilier och animalier med låg klimat- och miljöpåverkan.

· Att kommunen uppmuntrar att markägare tar fram skötselplaner för att förebygga skador från stormar och havsnivåhöjningen.

· Att det ska finnas ladd-infrastruktur för el-fordon vid alla region Hallands fastigheter som kan nyttjas som publika laddstationer.

Vi är ett land, vi måste hänga ihop. När torkan brände åkrarna blev det tydligt hur vi alla är beroende av det som gror, var vi än bor. Att möta hotet från klimatförändringarna är den största uppgiften under vår livstid. Därför har MP en rejäl klimatpolitik. Den är vi stolta över. Den svarar vi gärna för. Missförstånd reder vi ut, även när andra partier vill hålla liv i dem. För klimatet kan inte vänta.

Elisabeth Falkhaven (MP)

toppkandidat till riksdagen för Miljöpartiet de gröna i Halland