Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hallifornia har satt Varberg på kartan i mångas ögon och lockar mellan 30 och 40 000 besökare, skriver insändarskribenten. Bild: Dick Gillberg
Hallifornia har satt Varberg på kartan i mångas ögon och lockar mellan 30 och 40 000 besökare, skriver insändarskribenten. Bild: Dick Gillberg

Klarar inte Varbergs kommun av stora publika arrangemang?

Hallifornia, en välbesökt och attraktiv sommarfestival, blir inte av i år.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Hallifornia har under ett antal år arrangerat en stor festival på sommaren i Varberg. Det bygger på ett ursprung i Hallands nya kustkultur, med street, vatten- och actionsporter samt dans, yoga, musik, mat och mycket mer. Ett arrangemang som satt Varberg på kartan i mångas ögon och som lockar mellan 30 och 40000 besökare. Festivalen är den största av sitt slag i Sverige.

Nu finns information om att den populära sommarfestivalen inte blir av sommaren 2022. Varbergs kommun och arrangören Nordic Surfers har inte kunnat enas om årets avtal. Många i Varberg ställer frågan. Varför kommer man inte överens? Klarar inte Varbergs kommun av stora publika arrangemang?

Tidigare arrangerades Wheels & Wings, en årlig sammandragning av veteranfordon och flygplan på Getteröns flygfält. På stadens gator anordnades en 8,6 km lång cruising med plats för 1 000 veteranbilar. Träffen ägde rum i juli under ett antal år med tusentals besökande. Detta var ett uppskattat arrangemang, men från 2013 genomförs detta i Falkenberg och välbesökt från när och fjärran.

Man kan nu med fog ställa frågan. Vad är det för svårigheter som Varbergs kommun brottas med när man nu beroende på vissa orsaker inte orkar med ett stort, uppskattat och välbesökt arrangemang som Hallifornia. Är det våra tjänstemän i kommunen som styr detta eller är det så att våra berörda politiker helt passivt släppt taget på Hallifornia också. Falkenberg kanske kan vara intresserade!

Det är många i Varberg som är av den uppfattningen att Hallifornia ska stanna i Varberg och inflytelserika politiker i Varberg borde agera snabbt till förmån för Hallifornias bevarande.

Gunnar Ericson (VP)