Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bra utsikt är viktig, framförallt goda framtidsutsikter, skriver insändarskribenten. Bild: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT
Bra utsikt är viktig, framförallt goda framtidsutsikter, skriver insändarskribenten. Bild: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

KD saknar insikt

Man tar sig för pannan!

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Kristdemokraterna i Falkenberg bedriver just nu en annonskampanj mot vindkraft. Man hävdar att den egna utsikten över havet är viktigare än en omställning till hållbar förnyelsebar elproduktion.

Man tar sig för pannan! Var har de varit senaste åren – när klimatförändringarna gjort sig allt mer påtagliga, när kriget i Ukraina visat på behovet av egen decentraliserad elproduktion, när alla forskare blivit eniga om att vi måste göra oss fria från olja och gas?

KD säger sig värna utsikten men saknar insikt om vad som behöver göras. De drömmer om en framtid då kärnkraft (med uran från Ryssland?) skall frälsa oss. Men nybyggd kärnkraft är dyr, finns inte som alternativ på decennier och ger oss risker vi inte vill ta.

Bra utsikt är viktig, framförallt goda framtidsutsikter. Det kan vi endast få med en inhemsk elproduktion som bygger på sol, vind och vatten.

Johan Risholm (MP)