Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Framtiden för Kallbadhuset ska diskuteras inom kort på ett möte mellan kommunen och hyresgästen. Bild: Annika Karlbom

Kallbadhuset kommer att uppdateras

Framtiden för badet ska diskuteras på ett möte.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "Sveriges dyraste kallbadhus?"

I Varbergs kommun finns ett vackert kallbadhus som vi givetvis vill att både boende i kommunen och besökare ska komma till för att bada bastu och ta ett dopp i havet.

Kommunen äger fastigheten, men verksamheten drivs av den hyresgäst som kommunen har ett hyreskontrakt med. Kommunen står för underhåll och planerade åtgärder som kan nämnas är allmän målning, slipning och oljning av golv på andra våning i relaxen samt åtgärder kring varmvattnet.

Inom kort ska representanter för serviceförvaltningens fastighetsavdelning träffa hyresgästen för att diskutera framtiden. Vid detta möte kommer bland annat öppettiderna att diskuteras, som vi vet att hyresgästen planerar att utöka.

Insändarskribenten nämner övriga badanläggningar. Vi kan berätta att Veddige simhall, som drivs i kommunal regi, är öppen för bad, motionssim och simskola. I maj öppnar vi också Simstadion för säsongen, vårt anrika utomhusbad som ligger ett stenkast från kallbadhuset.

Just nu pågår också byggandet av en ny bad- och simanläggning som ska ligga på Håsten. Bygget beräknas vara klart sommaren 2021. Mer information om kommunens simhallar finns på kommunens webbplats – varberg.se.

För att få bästa svar om detaljer såsom öppettider, priser och servicen får insändarskribenten gärna ta direktkontakt med hyresgästen med dina synpunkter.

Katarina Lindh

fastighetschef, Varbergs kommun