Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

K är mest demokratiska

Nej, vi vill inte ta makten genom väpnad kamp.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "K vill ta makten med revolution" (9/8).

Hej Marianne! Nej, vi vill inte ta makten genom någon väpnad kamp. Det är inte vad vi vill. Vi önskar givetvis en fredlig utveckling av vårt land. Självklart! Det är folkmajoritetens vilja som skall råda.

Vad vi påpekar i vårt program, är just att den andra sidan, överklassen, är de som tillgriper våld när deras enorma privilegier och rikedomar hotas.

Vi är det fredligaste och mest demokratiska parti som finns i Sverige. Under hela 1900-talet har vi, den samlade arbetarrörelsen i Sverige, kämpat för rösträtt och sociala reformer, mot högern.

Vi vill bryta fåtalsväldet i Sverige, maktlösheten på jobbet, och införa verklig demokrati. Klassamhället skall avskaffas. Detta är det mest demokratiska man kan tänka sig, och därför är det fullständigt självklart att vara kommunist. Annars kvarstår ju klassamhället med alla sina enorma orättvisor.

Du verkar tycka att våra insändare och lokala politik är bra. Du är hjärtligt välkommen att delta i bygget av en ny röd okorrumperad arbetarrörelse, med inriktningen att skapa deltagardemokrati, till skillnad från dagens åskådardemokrati.

Ingemar Ericsson (K)

Kommunistiska Partiet

Varberg