Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Cheferna borde få clowndräkter istället för kostym, tycker insändarskribenten. Bild: Martin Meissner

Köp pajasdräkter istället för kostymer

Med deras löner borde man kanske ha råd att köpa sina egna kläder?

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Apropå

artikeln "Kommunalt bolag klär upp ledningen för 84 000"

I måndags skrev hn om hur de åtta i ledningen av Hallands Hamnar hade köpt kläder för över 80 000 kronor. Den 14 aug 2019 kunde man läsa i Hallandsposten om hur mycket cheferna tjänar inom kommunen, siffran för vd;n för Hallands Hamnar var 120 577 i månaden. Med denna lön borde man kanske ha råd att köpa sina egna kläder? Eller är jag ute å cyklar?

Hur köpte man dem? Om man går in på den nämnda butiken i Karskrona, har de ingen postorderförsäljning, så vitt jag förstår. Om man köper kläder för ca 10 000 per person så vill man nog prova dem först. I alla fall vill jag gärna göra det när jag köper kläder. Åkte alla 8 ner till Karskrona? I två bilar? Eller hyrde man en minibuss? För man åkte väl inte båt? Hur åt man på denna lilla utflykt?

Om man tjänar 120 000 i månaden och jobbar cirka 20 dagar i månaden så blir det ju cirka 6 000 per dag. Nu tjänar väl alla åtta inte lika mycket men det är ju lätt att räkna ut att klädena, om allt räknas in blir dyrare än 80 000. Ingick skor förresten? Eller ska ni åka till Västervik och köpa dem?

Mitt förslag är att ni köper varsin pajasdräkt/clowndräkt av Buttericks som ju har lokal förankring. Det är sådana kläder, såna som ni bäst passar i. Inte så noga med storleken heller på pajasdräkter. Glöm bara inte att köpa långa näsor istället för de runda röda som följer med. För det är just långa näsor ni står med alla åtta!

Från kust till kust (väst- till östkust)