Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kärnkraftsolyckor har skett och kommer att ske,  och får stora katastrofala följder, skriver insändarskribenten. Bild: Adam Ihse/TT
Kärnkraftsolyckor har skett och kommer att ske, och får stora katastrofala följder, skriver insändarskribenten. Bild: Adam Ihse/TT

Kärnkraftens negativa sidor behöver påtalas

Hållbara energislag finns ju och utvecklas i rask takt i hela världen.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ”Kärnkraft är en riskabel satsning

Kloka ord, kärnkraftens negativa sidor behöver påtalas och upprepas! Kärnkraft kan verkligen inte kallas hållbar. Kärnkraftsolyckor har skett och kommer att ske, och får stora katastrofala följder. Det radioaktiva avfallet är också katastrofalt! Det är ofattbart att de stora mängder avfall, som redan finns, ska förvaras i 100 000 år på ett sätt som man ännu inte kan ange som säkert! Det kan man kalla ”hållbart”, men i negativ bemärkelse! Låt oss slippa att öka på det avfallet med fortsatt kärnkraftssatsning.

Hållbara energislag finns ju och utvecklas i rask takt i hela världen. Vattenkraften som vi i Sverige redan har, sol och vind så klart, biomassa men med hållbarhet i åtanke. Energieffektivisering behöver också framhållas, vilket nu kan bli än mer aktuellt med de ökade elpriser vi ser i dag.

En sak att tillägga: Den mänskliga muskelkraften är en energiform som vi också ska räkna med! I lagom doser, det mår vi och jorden bra av!

Margareta Bengtsson

Naturskyddsföreningen