Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Enligt insändarskribenterna begår utlandsfödda fler våldtäkter. Bild: Petter Trens
Enligt insändarskribenterna begår utlandsfödda fler våldtäkter. Bild: Petter Trens

Jo, utlandsfödda begår visst fler våldtäkter

Statistiken talar för att personer med invandrarbakgrund är överrepresenterade när det gäller sexualbrott, enligt insändarskribenterna.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på: "Utlandsfödda begår inte fler våldtäkter" (01/07/2019)

Skribenten argumenterar i sin insändare för att personer med invandrarbakgrund inte skulle vara överrepresenterade gentemot svenskar gällande sexualbrott. All tillgänglig statistik pekar dock på att denna överrepresentation är ett faktum. Den senaste officiella rapporten från Brottsförebyggande rådet släppte på ämnet visade på just en sådan överrepresentation. Denna överrepresentation kvarstod även om man räknade med sociala faktorer, även om den blev något mindre. Sedan dess har BRÅ även under flera år släppt sin årliga, nationella trygghetsundersökning. Denna visar på en ökad utsatthet för sexuella övergrepp, en ökning som sköt i höjden efter 2015, just det år när Sverige hade sin största invandring någonsin. Vid sidan av detta har ett antal privata undersökningar gjorts, bland annat av tidningarna Aftonbladet och Expressen, vilka båda konstaterade samma överrepresentation. Detta bekräftas även av siffror från våra nordiska grannländer. Polisen i Helsingfors respektive Oslo har redovisat siffror som målar upp en snarlik bild. I det senare fallet konstaterade man att 100 procent av det senaste årets överfallsvåldtäkter begåtts av ”icke västliga” invandrare.

Detta är förstås ingen slump. De invandrargrupper som utmärker sig i statistiken, både jämfört med infödda svenskar och andra invandrare kommer huvudsakligen från muslimska länder i Afrika och Mellanöstern. Samma länder som rankas som sämst i världen på kvinnorättigheter av FN. Att en nedlåtande syn på kvinnors fri- och rättigheter kan ta sig uttryck i sexuellt våld är lätt att förstå, och också precis vad all tillgänglig statistik pekar mot.

Man kan aldrig lösa ett problem, om man vägrar erkänna att det finns. Därför behöver vi tala öppet om denna problematik om vi hoppas kunna lösa den. Att förneka problemet, och anklaga dem som påtalar det för att vara främlingsfientliga kommer inte lösa någonting. Vi behöver strängare straff, fler utvisningar och en kraftigt minskad asylinvandring.

Erik Hellsborn (SD)

Varberg

Christian Klang (SD)

Falkenberg