Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det är inte vi människor med våra sekulära ideologier som skall styra kyrkan utan det är Bibeln, alltså Guds ord, som skall utgöra grunden för de beslut vi tar, skriver insändarskribenten. Bild: Hasse Holmberg
Det är inte vi människor med våra sekulära ideologier som skall styra kyrkan utan det är Bibeln, alltså Guds ord, som skall utgöra grunden för de beslut vi tar, skriver insändarskribenten. Bild: Hasse Holmberg

Jesus Kristus ska styra i kyrkan

Jag vill ha en kyrka som prioriterar att sprida evangeliet om Jesus Kristus.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Vem skall styra i kyrkan och vilka får vara med? Detta verkar vara en fråga som just nu engagerar många. I min värld så är svaret på den frågan enkelt. Det är Jesus Kristus som skall styra i kyrkan. Alla andra varianter blir fel eftersom man då som människa tror sig kunna förändra det som Gud har bestämt sen tidernas begynnelse. Det vi som människor har att göra är att på bästa sätt förvalta det pund som blivit lagt på oss. Vi måste be Gud leda oss i vad vi skall göra och vara beredda att följa hans vilja även om den för oss, med vårt mänskliga förstånd, skulle verka helt fel. Det är inte vi människor med våra sekulära ideologier som skall styra kyrkan utan det är Bibeln, alltså Guds ord, som skall utgöra grunden för de beslut vi tar.

Därför vill jag ha en kyrka som prioriterar att sprida evangeliet om Jesus Kristus och som i all verksamhet har Jesus Kristus som centrum.

Med Bibeln som grund, så är det en självklarhet att alla människor är lika mycket värda, eftersom vi är skapade av Gud, med alla våra olikheter, och menade att leva i gemenskap med Jesus i en levande församlingsgemenskap. Det är det som är Kristi kyrka, den kyrka som jag vill representera som förtroendevald. I Kristi kyrka finns en mängd olika församlingsgemenskaper och så även i Falkenbergs pastorat. Därför är det viktigt att varje församling själv får forma sin verksamhet.

Tror du som jag så rösta på Frimodig kyrka, tillsammans kan vi göra skillnad.

Sven-Erik Dahlberg

gruppledare Frimodig kyrka Falkenbergs pastorat