Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jägare. Den svenska jakten är specialiserad och de som jagar är väl utbildade.  Bild: Pontus Lundahl/TT
Jägare. Den svenska jakten är specialiserad och de som jagar är väl utbildade. Bild: Pontus Lundahl/TT

Jakten förstör inte den räddar

Utan jakt skulle det vara fler djur som lider.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Jag ska skriva om något som är en vardag för vissa och för andra en livsstil. Något som vissa tycker är helt absurt och vill förbjuda. Jag ska alltså skriva om jakten. Den svenska jakten går inte att jämföra med annan jakt utomlands. Den svenska jakten är specialiserad och de som jagar är väl utbildade. De som jagar har en utbildning som är högre än de flesta.

Folk anser att jakten är något som förstör våra miljöer och är djurplågeri. Att djuren ses som måltavlor. Att djuren inte har valt själva hur de vill leva.

Medan jakt inte alls är djurplågeri utan naturvård. Det är samma sak som om man skulle rensa sin trädgård från ogräs för att den ska må bättre och växterna ska kunna växa bättre. Likadant är det med djuren i skogen. Man behöver avliva djuren för att miljön i skogen ska kunna växa och att djuren ska kunna föröka sig på ett sätt så det inte blir inavel eller sprids sjukdomar.

Folk anser även att det är för många djur som skadeskjuts och lider, under jakten.

De som jagar vet att utan jakt skulle det vara fler djur som lider. Med tanke på att djurstammarna växer och det blir mer spridningar till olika platser, om vi inte skulle ha några jägare, vilket skulle ge oss människor problem och även annat vilt.

Avslutningsvis så skulle jag vilja säga att jakten inte förstör djurens levnadssätt. Eftersom den gör så att djuren kan leva ett liv som blir mindre från sjukdomar. Viltköttet är det kött som jag skulle vilja säga är det som påverkar minst med miljön. Det blir inga långa transporter för att åka till slakt och sedan butiker som det oftast blir med nötkreatur, Lamm och andra djur. Utan viltköttet dör oftast direkt av en kula som de knappt hinner märka, Sedan styckas vid en jaktbod. Så jakten räddar mer än vad den gör skada!

IH