Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Treornas balsittning på restaurang kommer bli smittsäkrare än skolluncherna varit under pandemin, skriver insändarskribenten. Bild: Daniel Molund
Treornas balsittning på restaurang kommer bli smittsäkrare än skolluncherna varit under pandemin, skriver insändarskribenten. Bild: Daniel Molund

Jag tycker vi ska få ha vår sittning

Det kommer vara restriktioner – smittsäkrare än våra skolluncher.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ”Treornas sittning på Harrys borde ställas in

Till den arga falkenbergaren som vill att vår sittning ska ställas in: Artikeln är fylld av oro och antaganden. Skribenten är orolig över hur sittningen ska genomföras på ett smittsäkert sätt. Jag vill hänvisa till att prata med arrangörerna innan man kommer med påståenden. Vad vi studenter har fått till oss är att det inte kommer bli likt tidigare år. Det kommer vara restriktioner, anpassade efter hur läget är den 6 juni.

Jag vill även ge lite perspektiv: Skribenten pratade om avstånd i skolan och vi, som elever på Falkenbergs Gymnasieskola, kan meddela att vi sitter hela klasser i klassrummen, går igenom trånga korridorer och sitter bra mycket mer än fyra personer vid varje bord. Alla elever tar bestick och tallrikar ur samma behållare, använder samma slevar att ta mat med. Enda skillnaden från före covid-19 är att vi nu har en ingång och en utgång.

På Harrys däremot är jag övertygad om att de löser så att vi går in ett gäng i taget för att minska trängsel. Pengarna som annars skulle läggas på fotografer går i år till extra vakter så skulle nu mot förmodan elever inte sitta på sina platser lär de bli utslängda.

Maten får vi serverad, så ur en smittosynvinkel är det mer hygieniskt än att äta lunch i skolan.

Mitt sista argument kan jag tänka mig att den arga falkenbergaren inte kommer tycka om men det är också för vårt välmåendes skull jag tycker vi ska få ha vår sittning. Vi behöver få något att se fram emot, klä upp oss i en fin klänning eller kostym och iallafall få känna på andan av en riktig student. Vi har under hela vårt studentår levt med hoppet om att snart, snart kanske det blir bra, men det blev aldrig bättre och nu har snart hela året gått. Vi tar studenten i en pandemi. Om Liseberg kan öppna med restriktioner har vi fullt förtroende att Harrys kan lösa en restaurangsittning med restriktioner.

Polisen har redan godkänt vår sittning så jag tycker att det är onödigt att det ens är uppe för diskussion igen.

(Ps. stort tack till Harrys och ni förtjänar inte att få annat än applåder för att ni gör vår student värd att minnas)

Studenter i Falkenberg