Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Semlor finns i många varianter, men varför inte sockerfria som passar diabetiker? undrar insändarskribenten. Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT
Semlor finns i många varianter, men varför inte sockerfria som passar diabetiker? undrar insändarskribenten. Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT

Jag saknar sockerfria semlor

Varför gör inget bageri det?

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Apropå

artikeln "Hur ser en allergisemla ut?"

Läste med intresse artikeln "Fettisdagen utan grädde, gluten och annat gott", skriven med tanke på en del av befolkningens överkänslighet mot mat men inte ett ord skrevs om diabetiker, vilket det finns många av. Vissa diabetiker, främst de med typ 2, kan fuska och äta en semla men de flesta med typ 1 klarar absolut inte en semla. Förutom att det är mycket socker är det också mycket kolhydrater i mjölet i brödet. Varför gör inget bageri en semla med sockerfri bulle och mandelmassa?

Diabetiker med förhoppningar inför 2021