Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vill jag ha blast kan jag gå ut i naturen och skörda själv, skriver insändarskribenten. Bild: Janerik Henriksson/TT
Vill jag ha blast kan jag gå ut i naturen och skörda själv, skriver insändarskribenten. Bild: Janerik Henriksson/TT

Jag köpte ett blomkålshuvud, inte ett blasthuvud

Det lilla blomkålshuvudet bidde en lång blast-saga.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ”Laga något gott av blomkålsblasten” och ”Vid näthandel kan man inte klämma på grönsakerna

Oj, oj, vilken hemsk människa jag är. Inte tog jag vara på blomkålsblasten. Inte tänker jag på de som sliter för att jag ska få mat. Inte tänker jag på planetens resurser. Och dessutom näthandlar jag.

Jag vet mycket väl att blasten går att äta. Men nu hade jag beställt ett blomkålshuvud med eventuell blast och inte ett blasthuvud med en pytteliten blomkål.

Vill jag ha blast kan jag gå ut i naturen och skörda själv. Det finns massvis av blad och örter som är ätbara, maskrosblad, kirskål, nässlor, surblad, ramslök osv i all oändlighet, och inte köpa det i affären. Då sparar jag väl på resurserna också? Eller?

Jag har svårt att tro att det höga priset kommer skördearbetaren, längst ut på produktionskedjan, till del. Snarare är det väl mellanhänder och transporter som tar de pengarna.

Som pensionär har jag följt folkhälsomyndighetens rekommendationer och undvikit fysisk handel så mycket som möjligt under 1,5 år och näthandlat mat under denna tid

Kanske har jag då bidragit lite med att spara på planetens resurser genom att få varorna hemlevererade istället för att köra fyra mil tur och retur varje vecka till affären och spotta ut avgaser. Leverantören lämnar ju varor till många hushåll samtidigt på en tur och retur-resa.

Att klämma på frukt och grönsaker vid fysisk handling trodde jag att man absolut inte skulle göra. Går alla kunder omkring och klämmer blir ju varan förstörd. Eller?

Min jämförelse med sagan som blev en tummetott och till slut "bidde ingenting" blev precis tvärtom. Det lilla blomkålshuvudet bidde en lång blast-"saga".

Lurad kund