Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Jag har fått bra vård mot hjärtflimmer

Även bra vård kan förstås bli bättre.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "Vården har hamnat på efterkälken"

I HN 14/11 var en kritisk debattartikel införd angående vården av framför allt patienter med hjärtflimmer. Den var skriven av två representanter för Riksförbundet HjärtLung, en för riksplanet och en för Halland.

Å ena sidan tycker jag det är bra med sådana organisationer och att de agerar påtryckare gentemot landsting och regioner. Forskningen går framåt så nya metoder och mediciner kommer och även en bra vård kan bli ännu bättre.

Men å andra sidan är jag själv just flimmerpatient sedan flera år. I mitt fall har det varit kontakt med min vanliga primärvårdsmottagning men även akuten, IVA (Intensivvårdsavdelningen) och 5B (hjärtkliniken) på Varbergs sjukhus. Det har varit medicinering med flera olika preparat, ultraljudsundersökning, elkonverteringar. Dessutom ablation i Stockholm. Jag tycker att jag fått bra vård och behandling hela tiden. Så tack till all personal på dessa avdelningar! Samarbetet med högspecialiserade Arytmicenter i Stockholm verkar fungera utmärkt.

Möjligen att man kunde vara tydligare när man är ny patient att varna för vad som kan bidra till att utlösa flimmer. Gäller både primärvården och sjukhuset.

Flimmer-stamkunden