Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Får jag välja mellan en tom lokal och bästa möjliga undervisning hamnar valet på det senare, skriver Claës Ljung (SD). Bild: Lena Berglund
Får jag välja mellan en tom lokal och bästa möjliga undervisning hamnar valet på det senare, skriver Claës Ljung (SD). Bild: Lena Berglund

Jag har aldrig sagt att estetprogrammet är mindre värt

Vi ska utbilda ungdomar – inte lokaler.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ”Visst finns det jobb för esteter” och ”Alla utbildningar räknas

Lite trist att läsa insändare i HN som bara visar att man inte satt sig in i vad jag sagt/skrivit.

Jag har aldrig sagt att estetprogrammen är mindre värda än annan gymnasial utbildning – jag har däremot velat optimera studierna och ge eleverna en bättre chans i framtiden.

Tipsen på att besöka programmens lokaler har inget med min inställning att göra. Att åberopa lokalernas existens visar bara på ekonomisk trögtänkthet. Får jag välja mellan en tom lokal och bästa möjliga undervisning hamnar valet på det senare. Mycket bra lokaler i Falkenberg men har mindre med elevernas framtid att göra visavi möjligheten att finnas i en större grupp än sex elever för utbyte av idéer och erfarenheter. Vi skall utbilda ungdomar – inte lokaler. Möjlighet till estetutbildning finns på gymnasier nära Falkenberg.

Idéer om allt vad man kan göra efter utbildningen är helt ok, tyvärr finns det exempel jag stött på som inte ger den bilden.

Jag har blivit förunnad ett långt arbetsliv som delvis varit intimt förbundet med skapande verksamhet. Bland mina vänner återfinns musiker, skådespelare, konstnärer och författare. Att nedvärdera de fria konstarterna är mig helt främmande – vad jag strävar efter är att ge eleverna bästa möjliga framtid och meningsfulla sysselsättningar och studieinriktningar efter avslutad gymnasieutbildning. Fylla lokaler och värna om pedagogers arbetssituation kommer i nästa steg.

Claës Ljung (SD)