Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Terrordådet på Drottninggatan i Stockholm är ett exempel på hotet som militant islamism utgör, skriver insändarskribenten. Bild: Pontus Lundahl/TT
Terrordådet på Drottninggatan i Stockholm är ett exempel på hotet som militant islamism utgör, skriver insändarskribenten. Bild: Pontus Lundahl/TT

Jag gav inget uttryck för hat i min insändare

S bär det största ansvaret för polariseringen i samhället.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ”Jag förväntade mig ett sådant svar

Att S anser sig ha monopol på användandet av ord har ju blivit allt mer klart de senaste månaderna, och när S ser sin maktposition hotad på allvar, då hemfaller man åt förminskning av sina politiska motståndare. I mitt inlägg angav jag inget som helst uttryck för hat, mot någon, jag gjorde en liknelse, och om du nu väljer att inte förstå det, utan kalla det hat, så är jag inte överraskad.

När Löfven och andra S-företrädare använder ord som krig och strid, det är i sin ordning, men när politiska motståndare använder samma ord, ja då är det provocerande eller polariserande, när det i verkligheten är S som bär det största ansvaret för den polarisering som hela tiden ökar i Sverige. Att höra och läsa S-företrädare och dess sympatisörer använda ord i Sverige 2021, som lika gärna kunnat varit hämtade ur ett tal av Goebbels eller Streicher, finner jag rent anstötligt. Det är nog inte mycket i dagens S som Palme, Erlander eller Per-Albin skulle ha funnit sig tillrätta med. Det är faktisk tragiskt att se ett en gång statsbärande parti, som tvivelsutan var en stor bidragande orsak till byggandet av den svenska välfärdsstaten, förvandlas till en makthungrig hydra, som är beredd till vilka grepp som helst för att behålla sin makt.

Det var väl ingen kristen, hindu, buddist eller jude som körde lastbilen nerför Drottninggatan, eller som försökte spränga sig i luften under julhandeln i Stockholm för några år sedan? Militant Islamism är ett reellt hot, och i dagsläget det största hotet vi haft sedan Andra Världskriget, Muslimer generellt är det ju självklart inte, det är vad jag avser med ordet avarter, vilket Åkesson avser får du nog fråga honom om. Sen får jag nog upplysa dig om att rasistkortet är lite malplacerat i den här diskussionen, att vara muslim är inte en rastillhörighet, det är en religionstillhörighet.

Löfven säger att han gjort Sverige bättre, vi är nog många som gärna skulle vilja veta vad han avser, för det är nog bara han själv som vet det.

Lars-Peter Johansson

Sverigedemokrat Falkenberg