Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Christoffer Bergenblock (C) i talarstolen i fullmäktige i Varberg.
Christoffer Bergenblock (C) i talarstolen i fullmäktige i Varberg.

Jag fortsätter ta fighten

Problemet ligger i att SD blandar ihop ideologi med vetenskap.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "Bergenblocks anklagelser är mer sanna om honom själv"

Sverigedemokraternas senaste insändare understryker bara deras relativistiska syn på vetenskap trots att de försöker hävda att det förhåller sig tvärtom. Problemet ligger i att SD blandar ihop ideologi med vetenskap och inte är berett att acceptera vetenskapliga rön som strider emot deras ideologiska grundsyn, vilket tydligt ges uttryck för när de presenterar sin egen ”könsteori” i artikeln.

”Rent vetenskapligt är människor däggdjur. Bland däggdjur finns det hanar (män) och honor (kvinnor). Detta är biologiskt” skriver SD och tycker sig därmed ha bevisat att könsdysfori måste vara något inbillat och inte något verkligt. På precis samma sätt resonerade många kring homosexualitet för 50 år sedan när man fortfarande trodde att homosexualitet var ett självvalt och sjukligt beteende.

Verkligheten har dock visat sig något mer komplicerad än så, både vad gäller homosexualitet och könsdysfori. Det handlar inte om självvalda beteenden hos missledda individer utan om naturliga variationer hos oss människor. Det är helt enkelt inte så simpelt som att alla bara är hanar eller honor. Vad SD än önskar sig.

Efter min senaste artikel blev jag kontaktad av en mamma till ett tonårsbarn med könsdysfori, som beskrev ett barn med dåligt mående och en föräldratillvaro som var tuff. Hon var enormt irriterad över de påståenden som SD gett uttryck för och tackade mig för att jag tar fighten. Och det lovar jag henne, att det kommer jag fortsätta med!

Christofer Bergenblock (C)

kommunalråd