Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jag ställer gärna upp och åker runt i Varberg tillsammans med ”Infödd 50-talist” för att reda ut vad Varbergs dna är för något, skriver insändarskribenten. Bild: Annika Karlbom
Jag ställer gärna upp och åker runt i Varberg tillsammans med ”Infödd 50-talist” för att reda ut vad Varbergs dna är för något, skriver insändarskribenten. Bild: Annika Karlbom

Jag åker gärna med och tittar var man ser "Fästningen från alla möjliga ställen"

Vad är egentligen Varbergs dna?

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ”Varberg har hållit på att förvanskats under flera år”

Jag åker gärna med dig ”Infödd 50-talist” där du får visa mig var Varberg har förvanskats och gärna visa mig vad som är Varbergs dna. Detta uttryck använder flera av de personer som gör sig som talespersoner för "varbergarna" och att allt nytt är av ondo.

Visst skulle man kunna bygga som de gamla träkåkarna runt Kvantum eller som Stadshotellet i Västerport men då är det ju ingen aktör som skulle bygga någonting för det finns ingen ekonomi att bygga låga byggnader eller stora stenbyggnader för det skulle bli alldeles för dyrt.

Ett exempel på utveckling och bra förtätning är det nya huset i korsningen Träslövsvägen och Sveavägen i rondellen ovanför Kvantum. Här byggs det som det ser ut på veporna vid tomtgränsen ett riktigt fint hus men man har varit tvungen att riva det gamla.

Jag ställer gärna upp och åker runt i Varberg tillsammans med ”Infödd 50-talist” för att reda ut vad detta dna är för något.

Har fått jättemånga positiva kommentarer på min tidigare insändare där man tycker som jag och även tycker att det är för mycket negativt runt byggnationen i Varberg.

Frank Hallberg