Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Att ha en a-traktor/epa är många ungdomars dröm, skriver insändarskribenten. Bild: Edvin Bergström
Att ha en a-traktor/epa är många ungdomars dröm, skriver insändarskribenten. Bild: Edvin Bergström

Jag är trött på allt detta gnäll på motorfolket!

Läs på om nollvisionen.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ”Vilka politiska parti vågar ta ställning mot a-traktorerna?”

Japp. Vi tar bort alla långsamtgående fordon från vägarna! Vem har inte svurit åt en traktor, en moped, en mopedbil eller en cyklist? Bort med dem! Och alla permobiler, rollatorer och barnvagnar. Ska de få vistas på våra vägar? Och fotgängare? Ska de verkligen få finnas där? Vägarna är ju gjorda för trafiksäkerhet i minst 70 km/h. Ska vi behöva sakta ner farten?

Gör som i Danmark, där de bygger cykelvägar utmed alla vägar. Fast här utökar vi det till att gälla alla långsamtgående fordon. Då måste de vara breda så att ett yrkesfordon, t ex traktor med fullt lass, kan färdas där och klara av att få möte.

Jag hoppas att ni alla förstod ironin i det här.

Jag är trött på allt detta gnäll på motorfolket! De får inte köra någonstans eller samlas någonstans. Det är bara gnäll, gnäll, gnäll.

Att ha en a-traktor/epa är många ungdomars dröm. Det är ett intresse de delar med många. De samlas och mekar med sina bilar. De åker till varandra med sina bilar. De åker på "epaträffar" med sina bilar. Det är nyckeln till frihet för många. Både för min son och mig är det så. Bor man på landsbygden finns det inga bussar som våra ungdomar kan ta. Man får skjutsa i tid och otid. Med epan sköter han sig själv.

Ur ett hållbarhetsperspektiv är det perfekt! Istället för att jag kör samma sträcka två gånger tur och retur, så kör han bara en gång.

Men en sak håller jag faktiskt med om: 30 km/h är för sakta. Transportstyrelsen har börjat titta på att de ska få gå i 60 km/h och jag hoppas att det ska bli verklighet. Då skulle trafiken flyta bättre. Men vi måste acceptera att de flesta av våra vägar är till för alla, oavsett om vi sitter i en bil, en a-traktor, ett yrkesfordon, på cykel, till häst eller går. Nollvisionen handlar om just detta, att vi ska vara rädda om varandra och visa hänsyn. Ombyggnaden av våra vägar är till för att underlätta för det – inte för allas rättighet att få köra fort överallt.

Stolt epamorsa