Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Biden kommer att politiskt verka för ett mer jämlikt och jämställt samhälle, skriver insändarskribenten. Bild: Evan Vucci
Biden kommer att politiskt verka för ett mer jämlikt och jämställt samhälle, skriver insändarskribenten. Bild: Evan Vucci

Ja, jag slår ofta i underläge

Men något hat känner jag inte.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

till signaturen ”Andersson

Det finns dokumenterat att ingen president i modern tid har spridit så många lögnaktiga påståenden som Donald Trump.

Du skriver. ”Sjövall faller på eget grepp då retoriken i hans angrepp ligger i paritet med Trumps när det gäller aggressivitet och hat. Vi känner igen retoriken vare sig den kommer från vänster eller höger. Båda slår uppåt, Sjövall mot en amerikansk president och Trump mot den finansiella eliten och big tech med Google och Twitter i spetsen………”

Ja, jag slår ofta i underläge och drabbas då och då av ”helig vrede” i försvaret av utsatta grupper i samhället eller maktmissbruk men något hat känner jag inte. Kärlek föder kärlek och hat föder hat. Med Trump som president har de rika blivit rikare och de fattiga fattigare. Rasismen och utanförskapet får näring när klyftorna ökar i samhället. Biden kommer att politiskt verka för ett mer jämlikt och jämställt samhälle där de rika får betala mer i skatt för ökade satsningar inom bland annat skola och sjukvård.

”Sjövall skriver. Han är livsfarlig för allt levande på jorden”

Ja, Donald Trump är som ”klimatskeptiker” livsfarlig för allt levande på jorden. Det gäller människor, växter och djur. Klimatforskare anser att Trumps fyra år vid makten är en katastrof. Han lämnade Parisavtalet och drog in i stort sett allt stöd till klimatforskning och naturvård. Biden har en ambitiös miljöplan som går ut på att fasa ut fossila bränslen och gå över till alternativa och hållbara energikällor.

Nobels fredspris, ja det faktum att Busch startade kriget i Irak och Afghanistan berättigar inte Trump till fredspriset. När nu USA lämnar Afghanistan lämnar man fältet öppet för Talibanerna.

Vad gäller Syrien så ligger skulden på den blodiga Assadregimen och Putin som tvingats miljontals människor på flykt. Jemen, USA:s kongress ville 2019 av humanitära skäl få slut på USA:s samarbete med den internationella militärkoalitionen som leds av Saudiarabien. Den av Björn Söder och Mikael Karlsson till fredspriset föreslagna Donald Trump la in sitt veto.

Per Sjövall