Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Anita Gidén, Mikael Hallberg, Lennart Johnsson, Veronica Svensson Bild: Ola Folkesson
Anita Gidén, Mikael Hallberg, Lennart Johnsson, Veronica Svensson Bild: Ola Folkesson

Jämställdhetspedagoger – ett viktigt förebyggande arbete

Viktigt att börja prata om problemen redan i förskolan och grundskolan, menar företrädare för Vänsterpartiet i Falkenberg.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Metoo-rörelsen tog fart 2017 och det ledde till omfattande protester mot sexuella övergrepp och trakasserier i vårt land. Men vi kan fråga oss vad hände sedan. I Radio Halland sändes ett inslag 29/5, "Hälften av fjärdeklassare utsatta för trakasserier". I april månad var tidningarna fulla av artiklar om fem kvinnomord på tre veckor.

Det finns många goda krafter som arbetar för att motverka mäns våld mot kvinnor och mot sexuella trakasserier men det är uppenbart att det inte finns någon enkel och snabb lösning på problemen. Därför, menar vi, är det viktigt att arbeta förebyggande, långsiktigt och att börja prata om dessa problem redan i förskolan och grundskolan.

Vänsterpartiet i Falkenberg har i budgetförhandlingar med den politiska majoriteten i vår kommun sett till att vi ska anställa två jämställdhetspedagoger. Dessa pedagoger ska arbeta med jämställdhetsfrågor, utifrån ett genusperspektiv, i förskolan och grundskolan. Det är glädjande att vi har fått igenom detta krav! Det visar att Falkenbergs kommun vill ligga i framkant och arbeta för ett mer jämställt samhälle.

Anita Gidén (V)

Mikael Hallberg (V)

Lennart Johnsson (V)

Veronica Svensson (V)

Falkenberg