Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vi menar att könet aldrig ska vara en faktor i bedömningen av en persons kompetens eller lämplighet, skriver debattörerna. Bild: JANERIK HENRIKSSON / TT
Vi menar att könet aldrig ska vara en faktor i bedömningen av en persons kompetens eller lämplighet, skriver debattörerna. Bild: JANERIK HENRIKSSON / TT

Jämställdhet för oss är när varken kvinnor eller män särbehandlas

Att det finns skillnader mellan män och kvinnor kan bero på andra faktorer.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Att Socialdemokraterna har en anmärkningsvärd retorik är ingen nyhet. De förvanskar sanningen, missleder befolkningen och sprider rena lögner. Det är så Socialdemokraterna arbetar, hela vägen från regering ned till regional och kommunal nivå. Så till den grad att SD lanserade sidan ”lögnfabriken” för att bemöta alla S lögner och för att balansera det politiska samtalet

Socialdemokraterna kallar sig feministisk regering… Paradoxalt nog kan konstateras att under den socialdemokratiskt ledda regeringen har vi sett hur hedersrelaterat våld och förtyck ökat (samtal till stödtelefonen till nationella kompetensteamet för hedersvåld ökade från 187 ärenden mars-december 2014 till 1019 ärenden jan-december 2019).

Vi hör om kvinnor som ”faller” från balkonger, könsstympningar, barnäktenskap, slöjtvång på små barn, gruppvåldtäkter mm.

Otryggheten har ökat i hela landet (enligt Nationella Trygghetsundersökningen kände 47 % oro över brottsligheten i samhället 2020, vilket är den högsta nivå sedan mätningen började 2006) , Socialdemokraters vurmande för kvinnoförtryckande islamism har också upprepat avslöjats. Tidigare har bland annat uppmärksammats hur ledande personer inom SSU i Skåne spridit islamism, homofobi och antisemitism. Vid ett valkampanjbesök i en moské i Helsingborg tvingades en kvinnlig S-politiker sitta i ett separat rum när hennes manliga partikollega höll anförande. Muslimska skolor som bedriver könsuppdelad undervisning och som kopplas till islamistisk extremism tillåts drivas vidare. Allt detta är inte bara ett hot mot jämställdheten, utan mot hela vårt land. Men istället för att fokusera på det verkliga hotet mot jämställdheten så försöker Socialdemokraternas ledamöter i regionstyrelsen inte helt oväntat få det att framstå som att vi i Sverigedemokraterna inte skulle vara för jämställdhet, vilket naturligtvis inte är sant. För oss är jämställdhet en självklarhet. Jämställdhet för oss är där varken kvinnor eller män särbehandlas på basis av sin könstillhörighet, till skillnad från S.

Socialdemokraterna börjar med att påstå att vi tvingade fram en votering i ärendet om Almi, vilket inte är sant det heller, men S tar till stora som små lögner för att försöka nå sina mål. ”Almi har det övergripande målet att främja utvecklingen av konkurrenskraftiga företag och stimulera nyföretagandet i syfte att skapa tillväxt”. Och det är där vi sätter punkt. Vi menar att könet aldrig ska vara en faktor i bedömningen av en persons kompetens eller lämplighet. Det är bedömning av företagets potential, oavsett om företaget ägs eller drivs av en kvinna eller av en man, som ska göras.

Vad gäller jämställdhetsanalyser riskerar det generera i ökad arbetsbelastning utan att faktiskt kunna avgöra hur jämställt beslutet är. Det finns fler variabler att ta hänsyn till. Att det finns skillnader mellan män och kvinnor kan bero på andra faktorer och behöver inte innebära ett problem ur jämställdhetssynpunkt. Däremot är det ett jämställdhetsproblem om kvinnor och män behandlas olika och inte ges samma rättigheter.

Nu drar valrörelsen igång och vi lär nog tyvärr se ett av de smutsigaste valen i vår tids historia. Socialdemokraterna skyr som vanligt inga medel utan kommer göra allt för att smutskasta sina motståndare, där vi Sverigedemokraterna naturligtvis är ett av deras största hot och således ofta måltavla för deras ohederliga angrepp.

Men S lägger ribban för hur den politiska debatten kommer bli.

Carita Boulwèn (SD)

regionstyrelsen

Stina Isaksson (SD)

regionstyrelsen

Ann-Heléne Djivjak (SD)

regionstyrelsen