Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: isabell Höjman/TT
Bild: isabell Höjman/TT

Inte svårt att förstå varför sjukskrivningarna ökar

Prio ett är att anställa fler på golvet.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Apropå

artikeln "Förvärrad sjukkris inom omsorgen"

Det behövs ingen raketforskning för att förstå varför sjukantalet ökar. Personalen har gått på fyra veckors schema, från nu ska det vara sex veckors schema. Två veckor innan schema börjar gälla får du reda på hur du ska jobba...där är en orsak....man kan inte planera sitt "vanliga"liv. Man kan få många ändringar på det schemat man lagt. Får man ändringar är det personalens eget fel för då har de inte diffat ordentligt har man fått höra.

Flera anställda har på fyra veckor fått gå in och jobba tre helger. När ska man kunna återhämta sig tillsammans med de som betyder mest för en?

Det är ofta personal får gå kort för det finns inga vikarier att sätta in. Dubbelpass är ingen ovanlighet ute i verksamheterna. Alltså du jobbar först ett pass 7-16 sen börjar du direkt på ett pass 16-21. Visst det finns en del som vill ha de passen men många vill då rakt inte ha det!

Pressen på personalen ökar hela tiden....det är mycket som ska göras under ett arbetspass förutom det ska personalen ska ta hand om det den är anställd för....vård och omsorg av brukarna.

Flexibilitet är något det pratas mycket om..Personalen ska vara flexibel.

Med tanke på att chefsomsättningen är rätt stor så kan man inte säga annat än att personalen är flexibel! Nya chefer eller nya sjuksköterskor genererar alltid i nya rutiner och arbetssätt för personalen.

Ska man få bukt med sjukskrivningar är prio ett att anställa fler på golvet och inte i toppen! Personalens fackförbund måste jobba hårt för att få upp löner och se till att arbetsvillkor blir bra!

Dags att agera!