Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Som kommunmedborgare ställer mig alltid i opposition mot att kommunen bryter mot gällande lagar. Bild: Larsen, Håkon Mosvold

Inte rätt av kommunen att bryta mot lagen

Som vuxenbarn kan jag både tänka empatiskt och förstå extraordinära situationer.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ledaren "Bortskämd klagan på Falkenbergs förskolestopp"

Jag är ett vuxenbarn, barn i den bemärkelsen att jag har fantasi och genom den fantasin också möjligheten att tänka empatiskt, vuxen i den bemärkelsen att jag förstår extraordinära situationer men även hur ödesdigert det än må kännas måste jag som vuxen följa lagarna.

“Det bästa för alla barn” uppfattar jag Maria Haldesten vara hånfull kring, att hon tänker att nu är det kris, glöm skollagen och glöm barnkonventionen! I Marias värld är solidaritet inte att vara solidarisk med varken barnet eller dess förälder som nyligen blivit arbetslös.

Maria Haldesten berörs nog inte av det här, om hennes situation vet jag inget och tänker heller inte uttala mig om, men jag som kommunmedborgare ställer mig alltid i opposition mot att kommunen bryter mot gällande lagar.

Är det Maria Haldesten, Stigert Pettersson eller Sveriges Riksdag som ska bestämma över lagarna? Jag vet vem som är barnsligt naiv i mina ögon i den här situationen.

För er som uttrycker frustration i Facebook-grupper ber jag, kontakta barn- och ungdomsförvaltningen istället. Kontakta politikerna i nämnden. Inte med ilska eller hot men med en önskan att de väljer att följa lagarna. Fungerar inte det, kontakta skolinspektionen och kom ihåg att rösta på andra politiker vid nästa val.

Det vuxna barnet

Svar

från ledarredaktionen:

Att ”hävda sin rätt” i minsta detalj i ett akut nödläge är en omogen och egoistisk hållning. Sådan inställning har bidragit till smittspridning i vårt land – genom att människor hävdat sin rätt att resa fritt. Att in absurdum hävda sin rätt till förskolevistelse, trots att vårdnadshavare finns i hemmet, ligger möjligen i det egna intresset. Men det är att göra andra barn en otjänst i ett läge när personalbrist gör att verksamheten går på knäna.

Att den som är föräldraledig eller arbetslös håller sina barn hemma är en rimlig begäran och inte något barnen lider av, lika lite som barn gjorde det innan denna sentida rätt infördes. För den som tycker sig få slut på idéer för aktiviteter finns gott om föräldragrupper som bjuder på tips via nätet. Varför inte ägna tiden åt att gå till en lekplats istället för att mejla protester mot politiker som fattar fullt rimliga beslut, som det dessutom torde råda stor enighet kring.

Maria Haldesten

pol red