Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Inte mitt Sverige

Var är skyddsnätet?

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Inte det Sverige som fostrat mig. Att vi inte längre inkluderar utan exkluderar. Inte tar hand om varann oavsett bakgrund och var vi kommer från.

Skattepengar ska inte gå till lägre skatt för höginkomsttagare och höjd lön för politiker! De ska gå till svenska traditionella medel som vård, skola, omsorg och ett skyddsnät när vi behöver hjälp.

Nu: sjukförsäkring i kris, nekar ersättning även där läkare tydligt föreskriver. Söker du socialbidrag vid nekad sjukpenning, får du avdrag om anhörig varit snäll och stöttat. Detta ses som inkomst vilket gör att bundna mobilabonnemang kan gå till inkasso. En anhörig fick 750 kronor för en månad eftersom morfar och hens ensamstående mamma swishat för att hjälpa... När en närstående har ångest, suicidtankar och behöver komma ut skulle nog alla tömma sina konton bara personen/ungdomen mår bra! Inte trodde vi att detta skulle göra att problemet fortsatte... nu blir det banklån eftersom soc inte är ett alternativ! Att kräva att leva på 150 kronor i veckan arbetslös, med ångest = puttad ner i avgrunden, Nu bygger vi från grunden igen, tack för inget.

Ensam mamma