Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hade insändarskribenten fått bestämma hade Stadshus C kapats ner till en våning. Bild: Rebecka Kvint
Hade insändarskribenten fått bestämma hade Stadshus C kapats ner till en våning. Bild: Rebecka Kvint

Plusmärkt innehåll – synligt bara för dig som är kund

Inte en våning till på Stadshus C!

Personalen på golvet går på knäna.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ”En effektivisering när Stadshus C byggs om

Varberg. Hur ser verkligheten ut? Jo personalen ute på golvet går på knäna, de är underbemannade, sliter ut sig och stressar sig sjuka. Förutom underbemanning, dåliga scheman, för hård belastning och krävande arbetstider, tyngs vi ner av en allt mer svällande byråkrati. Det regnar appar, dataprogram, papper och dokument över oss. En byråkrati som svämmat över alla rimliga gränser.

Att hemtjänstpersonal ska behöva logga in och ut på en app vid varje hembesök, att vi ska ha ett program på en padda där vi ska gå in och klicka att maten vi lagat har varit varm, för att bara nämna två exempel från den enorma byråkratiska kvarnen, är helt absurt! Och detta kostar pengar. Stora belopp. Pengar som kunde satsats på golvet istället, så personal och brukare hade kunnat få ett bra liv. Istället sparas det in på golvet!

Så nej Carl Bartler! Inte en våning till på Stadshus C. Absolut inte! Hade jag fått bestämma hade huset istället kapats ner till en våning. Då hade administrationen nått någorlunda rimliga proportioner och verksamheten på golvet fått de ökade resurser som vi så väl behöver.

Ingemar Ericsson

Folkrörelsen och partiet 24:7