Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Akutvård. Norra Halland har en stor och ökande befolkning som givetvis måste ha fortsatt tillgång till god vård. Bild: Daniel Molund

Inget förslag om nedläggning av akuten

Sprid inte onödig oro.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "Varbergs sjukhus ska utvecklas, inte avvecklas" (20/7).

Vi undrar vem KD i måndagens tidning polemiserar emot. Är det någon som föreslagit nedläggning av Varbergs sjukhus, dess akutmottagning eller förlossningsavdelning?

Vad som däremot har skett är att regionens tjänstemän skall utreda investeringsbehovet på sjukhuset, som börjar närma sig 50-årsdagen. Alla någorlunda insatta förtroendevalda i regionen känner till att det finns betydande behov inom fastigheten. Vilka de är och hur de på lämpligaste sätt skall åtgärdas är väl ändå ett rimligt utredningsuppdrag. I samband därmed är det också angeläget att se hur våra sjukhus kan bli effektivare i syfte att ge hallänningarna bästa möjliga vård. Att det kan innebär att vissa specialiteter precis som i dag koncentreras till något av sjukhusen är ju inte något konstigt. Det finns begränsningar både när det gäller personal- och ekonomiresurser, som gör att det kan vara nödvändigt. Inte minst ur kvalitet- och patientsäkerhetssynpunkt. Att ur detta dra slutsatsen att akutmottagning eller förlossning är hotade är att sprida onödig oro. Förlossningsavdelningen i Varberg har stor omfattning och hanterar ungefär lika många förlossningar som Halmstad. Norra Halland har en stor och ökande befolkning som givetvis måste ha fortsatt tillgång till god vård.

Inom vårt parti, Moderaterna, är i vart fall inte någon nedläggning av akutmottagning eller förlossningsavdelning aktuell och såvitt vi känner till har inte heller något annat parti uttryckt uppfattningar i den riktningen.

Inger Svensson (M)

Gösta Bergenheim (M)

1:a och 2:a namn på partiets regionvalsedel i Varberg