Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Räcker det inte att vårdnadshavare kämpat med flera olika rektorer på samma skola i mer än fyra år?  Bild: JESSICA GOW / TT
Räcker det inte att vårdnadshavare kämpat med flera olika rektorer på samma skola i mer än fyra år? Bild: JESSICA GOW / TT

Ingen ska behöva trycka på för stöd för NPF-elever

Vem tar ansvar?

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "Stort fokus läggs på vad elever med NPF behöver för att lyckas"

Grundskolechefen i Varberg, Johan Berntsson skriver 22 maj i HN att "jag ser gärna att vårdnadshavare hör av sig till rektor på respektive skola för fortsatt dialog så vi än mer kan stödja arbetet på grundskolorna"

Räcker det inte att vårdnadshavare kämpat med flera olika rektorer på samma skola i mer än fyra år för att få det stöd som behövs och som eleven har rätt till enligt skollagen?

Egentligen skall vårdnadshavare inte behöva trycka på om stöd för NPF-elever. Skolan sägs ju ha kompetens på området och skollagen säger sitt och den ska ju rektor och elevhälsoteamet vara experter på. Men resursbristen hänvisar skolan till!

Vem tar då ansvar för att barnen/eleverna får den anpassning/åtgärdsprogram/ undervisning som eleven har behov av och rätt till, samt att det verkställs och inte enbart finns på papper.

Kjell-Erik Karlsson