Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Att försöka hitta syndabockar till smittspridningen blir ganska lönlöst. Bild: Naina Helén Jåma/TT
Att försöka hitta syndabockar till smittspridningen blir ganska lönlöst. Bild: Naina Helén Jåma/TT

Ingen bär på sanningen om covid-19 och vaccin

Svaren får tiden utvisa.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

En del människor tycks gå omkring med uppfattningen att den största anledningen till att smittan av covid-19 sprids, är via ovaccinerade människor.

Enligt FHM var andelen bekräftade fall vecka 49 lika delar ovaccinerade som vaccinerade. Att försöka hitta syndabockar till smittspridningen blir ganska lönlöst.

Och statistiken bekräftar ju också att det inte finns någon garanti för att inte bli smittad, trots vaccination. Däremot kan man undgå att bli allvarligt sjuk och detta kan väl vara gott nog!

För våra riskgrupper har vaccinet haft en oerhört stor betydelse, både för individen men också för samhället i stort och jag har full förståelse för att många andra människor också väljer att vaccinera sig, av rädsla eller av annan anledning.

Men jag kan också förstå att fullt friska personer väljer att avstå därför att de anser att riskerna med vaccinationen är större än nyttan för just dem.

Och kanske måste vi våga fundera i olika banor, tänk om den enda vägen ut ur detta elände är att nå flockimmunitet på naturlig väg, och att det är där vi befinner oss nu?

Mycket kan sägas om denna pandemi, men en sak är säker, ingen sitter inne med någon sanning, svaren på alla våra frågor får tiden utvisa, och det bästa vi kan göra just nu är nog att ta hand om varandra!

All kärlek till världen