Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Ringhals
Ringhals

Inga realistiska alternativ till kärnkraften

Vi är i dag en större befolkning än när avvecklingsbeslutet togs.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

på ”Kärnkraft kan knappast vara lösningen på allt

Redaktör Erlingsson vänder sig mot att vissa, i det aktuella fallet Moderaterna, vill stoppa avveckling av kärnkraften. Jag personligen har ingen partipolitisk anknytning eller partipiska över mig.

Redaktören menar "det löser sig, utvecklingen går snabbt ". Det stämmer att utvecklingen är snabb. Vi är i dag en större befolkning än när avvecklingsbeslutet togs. Vi har en mer effektiv och mycket mer energikrävande industri än tidigare. Följden av nedstängning av Barsebäck har som bekant lett till att det då och då måste produceras värme i oljedrivna kraftverk. Även import av kol och oljeproducerad el förekommer. Men som präktiga svenskar, kan vi slå oss för bröstet och peka på att här avvecklas kärnkraftverk.

Det vore det ideala samhället om vi kunde klara oss med alternativa energikällor. Men det är ännu långt dit. Sverige behöver energi. I allt mer omfattning. Än finns det inga realistiska alternativ till kärnkraften. Jag önskar att det vore så. Det finns ett gammalt talesätt som jag direkt tänker på.

"År får sona vad stunden har brutit ".

Bosse Hansson