Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Inga fler friskolor i Varberg

Många förlorar på det.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Hoppas många följer "Vem mördade skolan" på SVT. I avsnitt 2 handlar det om friskolereformen, att i början av 90-talet reformera fram en väg till dagens koncernskolor och vinstuttag? Del 2 av 6: Julkonspirationen.

Läs gärna Marcus Larsson på Twitter @Skolinkvisition, april 13 :"Runt om i Sverige ploppar före detta politikerägda skolor upp med nästan noll risk men fina vinster. Här skolpengsarkitekten Anders Hultins (M) ansökan om att etablera skola i Varberg. Lätta pengar!"

April 10: "Kollar igenom Nordic International Schools budget för en eventuell uppstart i Varberg. Första året budgeterad förlust på 242 380 kr. Redan andra verksamhetsåret beräknas man göra vinst med 2 247 714 kronor.

Sveriges riggade skolmarknad lockar såklart kapital."

Så har vi några förlorare när vi utsett vinnarna? Såklart! Det är eleverna och lärarna i de kommunala skolorna men naturligtvis även eleverna i friskolorna. De har ju lägre lärartäthet och lägre andel utbildade lärare, lägre tillgång till elevhälsa, bibliotek, ämnesinstitutioner osv.

Intressant att så många f.d. politiker hoppar på skolmarknaden? Inte alls – de har ju varit med och utformat denna lukrativa marknad...

Inger

f.d. lärare