Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polisens verksamhet påverkas inte av besparingarna utan Kriminalvården tar över en del av ansvaret för transporter av gripna till exempel. Bild: Ola Folkesson
Polisens verksamhet påverkas inte av besparingarna utan Kriminalvården tar över en del av ansvaret för transporter av gripna till exempel. Bild: Ola Folkesson

Inga besparingar som påverkar Polisens verksamhet

Utbyggnaden av Polismyndigheten fortsätter.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "Misstag att skära ned på polisens budget"

Jag delar uppfattning att många i samhället känner en otrygghet, men stämmer det att som skribenter skriver att vi sparar på polisens verksamhet?

Nej, inga besparingar görs som påverkar Polisens verksamhet. Liberalerna är pådrivande för en mycket kraftig utbyggnad av Polismyndigheten, och vi vill också höja polislönerna rejält. Utbyggnaden av Polismyndigheten fortsätter med sikte på att vi år 2024 ska ha 10 000 fler polisanställda. Kriminalvården har tagit över en stor del av Polisens ansvar för transporter av gripna m.m. Därför har vi godkänt att det för år 2019 görs en överflyttning av pengar från Polisen till Kriminalvården. Detta gäller medel som Polisen själv inte bedömer att den kommer att kunna förbruka, så överflyttningen ska inte påverka Polisens verksamhet. Polisen har fått ökade påslag, men Polismyndigheten kommer inte att kunna göra av med alla medel under 2019.

Så jag är övertygad om att vi alla ser behovet för att vi ska känna tryggheten i samhället, och samtidigt ligger ett ansvar hos oss förtroendevalda att undvika irrelevant tyckande som kan "spä" på känslan av otrygghet.

Niclas Erlandsson (L)

Falkenberg