Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
P-platsen där rosenfredsgatan möter ringvägen är avstängd och marken ska saneras.

Ingår brist på p-platser i planerna för förtätningen?

Varberg förfulas och viktiga grönområden försvinner.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Man kan förstå att Varbergs politiker vill öka sina skatteintäkter nu när tunneln ska byggas och hamnen ska göras om till ny gräddhylla. Nya bostäder byggs överallt, inflyttningen ökar och trafiksituationen förvärras för varje år. Senast i dag kunde man läsa i HN om att grusparkeringsplatserna intill Rosenfredsskolan ska försvinna samtidigt som P-böterna kan komma att höjas kraftigt. Hur går detta ihop? Är det en plan att brist på parkeringsplatser som leder till att folk felparkerar och får böter ska finansiera politikernas visioner?

Just politikernas världsfrånvända storhetsplaner för Varberg är ett intressant ämne då de verkar sitta i sin bubbla och planera för Varbergs framtid utan att ta hänsyn till de människor som bor i Varberg. Har dessa politiker någonsin vänt sig till invånarna i Varberg för att fråga om vad de tycker är livskvalitet och vad som kan göra staden bättre? Antagligen inte, för då hade inte situationen varit som den ser ut nu. Varberg förfulas och förtätas, naturen försvinner, buller uppstår, luften blir sämre, naturen vandaliseras och de så viktiga grönområdena försvinner.

Det värsta är att det är så mycket bilar överallt! Varbergs politiker verkar endast ha prestige som mål av typen att Varberg ska vara västkustens mittpunkt och gå om Kungsbacka vad gäller invånarantal. Det verkar som om kommunen favoriserar samarbetet med köpmannaföreningen och prioriterar deras intressen framför andra kommuninvånare. Vad övriga invånare i Varberg efterfrågar struntar man i, vilket inte är demokrati. Hur kunde det bli så här?

Är det någon politiker som kan svara på varför utvecklingen har gått åt detta håll? Man gör felaktiga val och bygger saker på fel ställen som invånarna inte vill ha samt förfular miljön. Två exempel på detta är den nya simhallen samt Skateparken i Breared. Just Breared är exploaterat till bristningsgränsen med störande ljud. Har Varbergs politiker glömt bort att de är förtroendevalda då de endast verkar arbeta utifrån egna intressen?

Besviken