Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Många elever använder sin mobil under lektionstid, skriver insändarskribenten. Bild: JESSICA GOW / TT

Inför mobilfri skola

Man får inte den ron man behöver.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Jag tycker vi ska skaffa oss en mobilfri skola för det är för många elever som använder den under lektionstid. Man får inte den ron man behöver på lektionerna.

Varför? För om det skulle bli en mobilfri skola tror jag fler elever skulle bli mer aktiva och röra på sig mer. Vilket leder till att eleverna får bättre fysisk och psykisk hälsa.

Eleverna skulle fokusera mer på lektionen och bli mindre distraherade av telefonen om lärarna skulle ta in telefonerna under lektionen. Det skulle också led till att de får bättre studiero och bättre betyg.

Eleverna skulle bli mer sociala och prata med de som finns runt om istället för att bara titta på mobilen, vilket leder till socialt umgänge.

Andra kanske tycker eleverna kan googla upp det dom behöver hjälp med på mobilen. Vissa elever kanske behöver extra hjälp som de kan behöva av mobilen. Till exempel musik som kan lugna, miniräknare om de i skolan är upptagna eller google översätt om eleverna behöver hjälp med engelska ord. Det finns datorer och engelskaböcker att låna av skolan.

Jag tycker vi ska skaffa oss en mobilfri skola för det är många elever som använder telefonen under lektionstid. Om det är så att de måste använda mobilen så får de säga till läraren.

Älskar mobiler