Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Många äldre, 75+, är i behov av kontinuerlig vård och uppföljning. Bild: isabell Höjman/TT

Inför en äldrevårdsmottagning

Vilken lättnad det vore för de äldre.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Region Skåne var, enligt tidningen Vårdfokus, först med att starta äldrevårdsmottagningar. Sedan mars 2014 har 80 vårdcentraler ackrediterats. Varför har inte Region Halland infört liknande i Varberg? Finns det någonstans i Halland?

Många äldre, 75+, är i behov av kontinuerlig vård och uppföljning. Det har naturligtvis alla behov av, men särskilt äldre som ofta är multisjuka och beroende av kunnig och förstående personal, för att inte betona vikten av att vid varje vårdbesök träffa samma läkare och sjuksköterskor. Vilken lättnad det vore för de äldre att få känna att personalen bryr sig om hur de mår och att det har avsatts lite extra tid för besöket.

För lite mer än två år sen flyttade min far från en ort i kommunen till ett trygghetsboende i Varberg för att komma nära en vårdcentral. Han är i behov av täta kontroller och läkarbesök. Men det tog ett år innan han fick sin första läkarkontakt! Så får det inte gå till!

Han har blivit sämre under den här tiden, men det är fortfarande svårt att få en läkartid. Att behöva vänta en månad när man knappt kan stå på benen är nonchalant hanterat av personalen på vårdcentralen.

Som anhörig är jag djupt besviken och känner ingen trygghet.

Det behövs verkligen en äldrevårdsmottagning, en särskild avdelning för äldre på vårdcentralerna, i Varberg. Varför inte satsa och ta lärdom av andra regioner? Politiker i Varberg: Vilka av er står på de äldres sida och vill satsa på bättre åldringsvård? Alla blir gamla en dag.

Anhörig