Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Olle Hällnäs (SD) och Erik Hellsborn (SD).  Bild: Jessica Gow/TT
Olle Hällnäs (SD) och Erik Hellsborn (SD). Bild: Jessica Gow/TT

I valet och kvalet

Politik handlar om prioriteringar.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "Du behöver inte välja mellan invandring och välfärd" (6/7).

Liberalerna kallar oss främlingsfientliga. Ganska intressant då vi exempelvis är för kvalificerad arbetskraftsinvandring. Nej, vi är inte främlingsfientliga men vi värdesätter vårt land och vår befolkning avsevärt högre än vad L gör och då kallas vi främlingsfientliga.

Liberalerna har läst delar av en rapport vi sverigedemokrater hänvisat till. Rapporten liberalerna skriver om utan att hänvisa till källa heter ”Tid för integration” och är skriven av ESO, en självständig kommitté under Finansdepartementet med uppdrag att ge underlag för samhällsekonomiska och finanspolitiska beslut. Dessutom skriver de att de bara läst delar av rapporten vilket är väldigt märkligt att basera en insändare på. Vi sverigedemokrater rekommenderar Liberalerna att läsa hela rapporten.

Liberalerna skriver att svenskar minsann även de kostar pengar från födsel till vuxen ålder men glömmer samtidigt bort att gruppen som helhet bidrar mer än vad de kostar, annars hade landet varit i konkurs för länge sen. Argumentationen är på förvånansvärt låg nivå.

Självklart använder Liberalerna det idag utslitna mantrat att samhället är för dåligt på att integrera och inkludera invandrare i samhället och det låter i sig bra om en lösning funnits i siktet. Problemet är att så har det låtit i minst 30 år och massor av åtgärder har provats. Uppenbart har alla dessa integrationsåtgärder i någon mån misslyckats annars hade lösningen funnits men istället ökar segregationen och utanförskapsområdena breder ut sig.

Politik handlar om att göra prioriteringar, inte allt för sällan ganska tuffa prioriteringar, det är nog både vi och liberalerna ense om. Att liberalerna väljer att prioritera invandring och hoppas det blir en vinst i en oviss framtid är för oss obegripligt. Vi sverigedemokrater prioriterar välfärd, trygghet och en värdig ålderdom för våra medborgare framför mer invandring.

Olle Hällnäs (SD)

gruppledare, Varberg

Erik Hellsborn (SD)

riksdagskandidat, Varberg