Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Visserligen måste läckan i bassängen repareras, men det kanske t o m Sparbanksstiftelsen kan bidra med, skriver insändarskribenten. Bild: Martin Meissner
Visserligen måste läckan i bassängen repareras, men det kanske t o m Sparbanksstiftelsen kan bidra med, skriver insändarskribenten. Bild: Martin Meissner

I ett expansivt samhälle som Veddige satsar man...

Tänk om tänk nytt!

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Varberg är en fantastisk stad/kommun – expansiv och framåt på de flesta områden och det ska vi alla vara stolta över. Därför görs stora investeringar framför allt i tätorten, för att möta den positiva utvecklingen och det med rätta. Men för att bli en riktigt framgångsrik kommun, som utmärker sig i jämförelse med andra kommuner i landet, krävs att man gör expansiva satsningar även runt om i hela kommunen, inte minst i de blomstrande serviceorterna.

En av dessa serviceorter ”Hallands Gnosjö” – alltså Veddige, går till synes en ljus framtid till mötes, inte minst med tanke på alla små- och medelstora företag, planerat bostadsbyggande (såväl privata som kommunala satsningar), upprustning av Boråsbanan, nytt centrumtorg/-park, fantastiska naturtillgångar mm mm.

I det läget torde det vara synnerligen ogenomtänkt att börja tala om en nedläggning av simhallen, en anläggning som förutom att betjäna hela Veddige samhälle med omnejd, betjänar alla elever på den stora Vidhögeskolan med ca 600 elever. Anläggningen har till råga på allt helt nyligen rustats upp för ansenliga pengar.

Nej, tänk om och tänk nytt!!

Visserligen måste läckan i bassängen repareras, men det kanske t o m Sparbanksstiftelsen kan bidra med, på ett liknande sätt som man gjorde i samband med att kostnaderna för Fästningsbadet i Varberg rusade i höjden.

För att Veddige simhall ska kunna fortsätta att vara en attraktiv anläggning måste förmodligen ytterligare investeringar göras och då lämpligtvis i form av en tillbyggnad, med en kombinerad bassäng för rehabilitering och för små barn, med höj-och sänkbar botten, liknande den som finns i Skene simhall. På så vis skulle Veddige simhall i framtiden kunna profilera sig som ”det trevliga och lugna, barn-/äldrevänliga badet med rehab-profil”.

Sten Unosson