Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hur vet ni att brukarna är nöjda?

Läsaren Elisabeth undrar hur det kan vara billigare att få färdiglagad mat från Stockholm, och Erland Linjer svarar.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Apropå

Antalet portioner för få i förhållandet till kostnaden (HN 25/7)

VI är många som bryr oss om de gamla i samhället och reagerar när det blir indragningar för dem.

Erland Linjer, du skriver i HN den 25/7: ”Vi har ansvaret för att upprätthålla en service med kvalitet vilket vi anser att vi gör.”

Har du frågat några människor eller brukare, som du kallar dem, om de är nöjda med den service ni erbjuder?

Du skriver också i din insändare: ”Ett alternativ som allt fler använder sig av idag är att köpa mat från olika butiker.” Jag frågar dig: har de så många valmöjligheter?

Jag talade med en äldre man häromdagen. Han sa, att jag måste ju äta och kan inte äta den maten som kommer från Stockholm. Den närproducerade maten var god, men den togs bort för den var också för dyr. Hur kan det vara billigare att skicka efter mat från Stockholm? Det har man svårt att fatta.

Det ska hela tiden sparas in på de gamla och svaga i samhället.

Elisabeth

Svar:

Tack för dina tre frågor.

Ja, jag har ständig kontakt med människor när det gäller de tjänster och den service vi ansvarar för. Både via telefon och genom personliga möten. Oftast gäller det att man är missnöjd med något. De som är nöjda hör ju inte av sig. ”Hälsan tiger still”. När det gäller nöjdhet görs det stora enkäter i landets kommuner och ca 9 av 10 brukare i Varbergs kommun är nöjda eller mycket nöjda. En hög siffra.

Det lär inte ha undgått många att man idag kan handla färdiga maträtter i våra livsmedelsaffärer. Utbudet är både stort och bra. Flera affärer har egna kockar som tillagar maten i affärens eget restaurangkök. Valmöjligheterna har ökat.

Socialnämnden upphandlar den mat vi tillhandahåller. Upphandlingskraven är detaljerade och den som vinner måste uppfylla alla krav vi ställer. Om flera företag hamnar lika i anbuden som kommer in väljer vi det billigaste alternativet. Priset är viktigt, men kvaliteten på maten är viktigare.

Erland Linjer (M)

Ordförande i socialnämnden i Varberg