Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Ni bör nog tänka efter innan ni gör nästa resa till t ex Gekås i Ullared, skriver insändarskribenten. Bild: Thomas Johansson/TT
Ni bör nog tänka efter innan ni gör nästa resa till t ex Gekås i Ullared, skriver insändarskribenten. Bild: Thomas Johansson/TT

Hur tänker ni som besöker stora varuhus?

Flera regioner varnar för att sjukvården inte klarar mer.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Det har kommit strängare direktiv beroende på coronas fortsatta spridning. Hur tänker ni som måste besöka varuhus och andra affärer? Det är väl inte någon som besöker dessa varuhus som inte har till exempel kläder att ha på sig, och totalt tomt i kylskåpet och frysboxar. Det går att ordna mat genom att beställa och eventuellt få det hemkört.

Flera regioner varnar för att sjukvården inte klarar mer, utan att låta andra sjuka personer ligga utan vård. Dessa kanske har en cancer som behöver åtgärdas utan dröjsmål. Deras möjlighet att få nödvändig vård fråntas dem i och med att ni reser till skidanläggningar och andra ställen, och som absolut inte är nödvändiga.

Tänk er in i situationen: Ni ligger inlagda för en allvarlig sjukdom som behöver intensivvård, men det finns ingen plats, därför att det ligger en patient som varit ute och skaffat sig corona. Hur skulle det kännas att inte få den vård som behövs? Ni bör nog tänka efter innan ni gör nästa resa till t ex Gekås i Ullared. Det varuhuset kommer sannolikt att finnas kvar flera år, så det är inte nödvändigt att besöka det nu, med tanke på smittorisken. Vi som är 70++, måste ju stanna hemma, så man undrar varför inte de som är yngre yngre inte kan ta ert ansvar och minska ner resandet till att gälla arbetet, om det inte går att fixa på distans. Vi måste alla hjälpas åt att minska smittspridningen, och inte de lite äldre.

Lars