Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Sädesfält med vete. Bild: Elisabeth Alvenby

Hur självförsörjande är vi på mat?

Insändarskribenten funderar över om mer mat kan produceras i vårt land.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Vore det inte bra att göra en inventering gällande tillgången av mat i vårt land? Hur mycket mat och vilken slags mat som vi är självförsörjande med. Det räcker inte med en procentsats. Jag vill själv göra en liten bedömning. Det finns säd från våra åkrar, som blir bröd, gröt eller frukostflingor. Det finns frukter från träd. Det finns mjölk från kor, förädling. Det finns kött från grisar, tjurar, kyckling, får. Det finns ägg från hönor. Bin ger honung. Potatis, morötter kommer från jorden, Man kan odla i växthus, tomater och gurka. Vad mer? Det kanske behövs etableras ännu mer av matvaror i vårt land.

Rolf Karlsson